Prusa i3 Hephestos

Sziasztok!

Prusa I3 HephestosÖsszeraktam – kis segítséggel – a régi nyomtatómat. Legalábbis eléggé ahhoz, hogy kipróbáljam, működik-e még. Tervem szerint Vasárnap befejezem, és már néhány teszt nyomtatást is akarok vele készíteni, mielőtt a másik nyomtató megérkezik.

Jelenleg két fő hiba van vele.

kuplungAz egyik, hogy a jobb oldali Z motor – ami föl-le viszi az X tengelyt – kuplungja csúszik. A motor fixen van benne, de a csavarrúd nem tekeredik vele. Az oldalán lévő szorító csavarokat nem lehet úgy meghúzni, mint a nyomtató másik oldalán. Szóval ezt cserélni kell, mert javítani nem nagyon lehet. Van két vadi új darabom – előrelátón rendeltem kettőt -, úgyhogy ez nem akaszt meg igazán.

extrusorUnibodyA nagyobbik probléma a Hotend-del van. Elég régen használtam utoljára ezt a nyomtatót, és amikor leállítottam, még nem volt szó hosszabb szünetről. Ezért maradt benne filament, ami természetesen – ahogy az a Nagykönyvben meg vagyon írva – belegebedt a fejbe. Szóval, ezt szét kell szedni, kipucolni, és újra összerakni. Szerencsére, találtam egy videót tecsőn, ami pont ezt a fejet mutatja be, és pont azt, hogy hogyan kell szétcincálni. Ide beszúrom, hogy később én is megtaláljam, illetve ha valakinek hasonló problémája van, hát nosza.

Ennyit tudtam haladni eddig. A nyomtató kérdés lezárása után megrendelem az új gépet, és eljöve a kánaán 🙂

Addig is, kitartást!

M.

Kategória: 3D nyomtatás | A közvetlen link.