Dilemma

Sziasztok!

Dilemma gyötör, nem tudok dönteni. Elgondolkodtam, hogy az új nyomtató típusa mi legyen, és annyira ezen jár az agyam, hogy már-már a munkámban is zavar.

Printrbot PlayAz egyik versenyző a Printrbot Play. Ez a kütyü összeszerelve érkezik, olyan alkatrészekből áll, amit a sarki fűszeresnél is be lehet szerezni, és minimális szinten ugyan, de bővíthető is. Ami tetszik benne, hogy auto bed leveling van beépítve, tehát megúszom a nyomtatás előtti kalibrálást vele. Ez nagy szó ám, mert eléggé béna vagyok benne. A Prusa I3-asomon nem fogom ezt megcsinálni egyelőre, mert azt gyakorlásnak tekintem, de ha gyorsan ki akarok valamit nyomtatni, akkor ezen a nyomtatón nem vinne el időt.


m3d-printerA másik versenyző az M3D Micro nyomtató. Ez a kis aranyos több színben kapható, végtelenül egyszerű a használata és irgalmatlanul csendes. Azt írják az oldalukon, és a független review-k ezt erősítik is, hogy a dobozból kivéve gyakorlatilag azonnal használható. Legalábbis a többi nyomtatóhoz képest 😉 Viszont nem bővíthető, kegyetlenül lassú, és pocsék a software, ami igazán nem baj, mert úgyis OctoPi-jal akarom meghajtani 😉 Ami viszont ellene szól, hogy alig-alig szerelhető, ha valami bedöglik, akkor a tartalék alkatrészeket gyakorlatilag csak a gyártótól lehet beszerezni, és van, amit még ott sem. Ez hatalmas ellenérv.

Szóval, nem tudok dönteni, és ez annyira zavar, hogy szavakat sem találok rá. Azt előre bocsátom, hogy mindkettőre nincs forrásom, sőt! Már egynek a beszerzése is eléggé megterhelő így januárban 😉

Lehet, hogy feldobok egy érmét.

M.

Kategória: 3D nyomtatás | A közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) Dilemma bejegyzéshez

  1. Messen Messen szerint:

    Késő, már eldöntöttem 😀

  2. Regeonmc szerint:

    Sztem a M3D 😀

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.