Frissítés

Sziasztok!

Tegnap este nekiálltam, hogy a szervert frissítsem a legfrissebb Monster csomagra. Ez kapásból három problémát vetett fel.

Az első, változnak-e az ID-k? Kb. fél óra fórumozás után kiderült, hogy szerencsére nem, szóval a configot nem kellett teljesen elölről felépíteni. Ez jó hír volt. Persze pont az a 16 config állomány változott, amit módosítottam eleve, szóval ezeket újra ki kellett molyolni.

A második, vajon a szerveren ugyanazok a modok lesznek, mint a kliensben? Ez csak akkor derült ki, amikor elkezdtem ma a szerveren összevarázsolni a dolgot. Mentés mindenről, és a CreeperHost manager felületén telepítettem az 1.0.3-as Monster-t. A mods és config könyvár frissült is, de kb. 60 mod hiányzott. Nosza neki, egyesével tessék pótolni, szóval nekiálltam, és végigmolyoltam ezt is.

A harmadik, hogy sem a friss Horizons, sem a friss Monster csomag nem tartalmazza az OpenBlocks modot! Cool feature ugye? Csak az összes tank eltűnt a mapról, minden üzemanyaggal és löttyel, amit tartalmaztak! Még jó, hogy van mentés! Nah, kb. háromnegyed óra alatt ki is derült, hogy a fránya mod hiányzik, viszont bent van a NetherOres, ami meg nem kéne. Egy szónak is száz a vége, maradt még hajszál a fejemen, nem téptem ki szálanként az összeset 😀

Most már a friss, 1.0.3-as csomaggal megy a szerver, és csak be kell másolni a mods könyvtárat és a configot.

Cool.

Rémálmaim lesznek….

M.

Kategória: Minecraft | A közvetlen link.