FPS probléma

Sziasztok!

Elég régóta szenvedek az FPS problémákkal, és a Windows 8.1-re való áttérés sem segített rajta. Közvetlenül a falat nézve volt 30 fps-em, és 3ngin33r bázisán jó ha tíz fölé ment. Ezért ma elhatároztam, hogy amint végzek a melóval, kiderítem, hogy miért nem megy ez a … nah, ide mindenki képzeljen azt, amit akar 😀

Szóval kutakodtam, debugoltam, kódokat néztem át, java fejlesztőkkel beszéltem, fórumra írtam, és sehol a válasz. Az FPS nem változott, akiket megkérdeztem, a fejüket vakarták. Nah, több se kellett, nekiestem a driver szétcincálásának. Mert miért ne 😉 Az egyik visszafejtés során észrevettem egy érdekes paramétert. Visszaállítottam az eredeti drivert, és a manager felületét elindítva megkerestem:

nvidia

Na, itt van egy olyan rublika, hogy “Előnyben részesített grafikus processzor”. Alapból ott az “Automatikus kiválasztás” volt, ezért nem fogtam gyanút. Két-három próbálkozás, és a driver hathatósabb átvizsgálása után felmerült bennem, hogy ez az átok dö… khmmm… masina hozzá sem nyúl az nvidia driverhez!!!

Több se kellett, átkattintottam, hogy az alapértelmezett ne az automatikus, és ne az alaplapra integrált legyen, hanem a bikaerős nVidia, és voila! 140 FPS maxra húzva, esőben! Még 3ngin33r bázisán is csak 60-ra megy le! 😀

Aztán belegondoltam, hogy majd egy hónapja szenvedek ezzel…

Kategória: Minecraft | A közvetlen link.

4 hozzászólás a(z) FPS probléma bejegyzéshez

 1. Messen Messen szerint:

  Igen, két magja van nekije

 2. TheDoniX szerint:

  Hát igen egy ilyen vasal mennie kéne egy-két minecraftnak. (Gondolom az i7 dual core)

 3. Messen Messen szerint:

  Egy Acer V3-571G-m van. I7-es 2.4ghz, 8Gb ram, 1 Tb vinyó. Egy GeForve GT 640M van benne 2 Gb vram-mal. Ezért csodálkoztam, hogy alig megy az MC.

 4. TheDoniX szerint:

  Hát igen a Windows nagyon szereti állítgatni az ilyeneket 🙂

  Egyébként milyen processzor, grafikus kártyád van? (és menyi RAM?)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.